Başkan Güngör Hat Sergisi’ni Ziyaret Etti

Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde Hattat Sevim Bayazıt Şirikçi’nin eserlerinin yer aldığı ‘Hürmet’ adlı sergiyi ziyaret eden Başkan Güngör, “Hat sanatının bizim kültürümüzde çok ayrı bir yeri var. Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzemizde çok önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyoruz. Tüm hemşehrilerimizi bu eserleri incelemeye davet ediyorum” dedi.

Başkan Güngör Hat Sergisi’ni Ziyaret Etti

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde Hattat Sevim Bayazıt Şirikçi’nin eserlerinin yer aldığı ‘Hürmet’ adlı Hüsni Hat Sergisi’ni ziyaret etti. Ziyarette Başkan Güngör’ün yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Fatma Zehra Aslantaş, Ramazan Kibar, Hanifi Toptaş ve Mustafa Saylak, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran da yer aldı.

Hürmet Sergisi

Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e teşekkür eden Hattat Sevim Bayazıt Şirikçi, “Büyükşehir Belediyemizin davetiyle Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde Hüsni Hat Sergimizi açtık. Doğduğum topraklarda kendi kişisel sergimi açmak gerçekten beni çok gururlandırdı. Bu noktada bizlerden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Değerlerimizi Yaşatmalıyız

Sergilenen eserleri tek tek inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Eserlerde gerçekten çok büyük bir emek ve incelik bulunuyor. Kültür ve sanat bizim çok önemli değerlerimiz. Bu değerlerimizi yaşatmamız gerekiyor. Eğer kültürümüzü ve sanatımızı yaşatamazsak ve gelecek nesillere aktaramazsak bu toplumumuz için büyük bir kayıp olur. Hat sanatının çok önemli temsilcilerinden olan Sayın Sevim Bayazıt Şirikçi’yi bu güzel eserler için tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Tüm hemşehrilerimizi de bu güzide eserleri görmeye Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzemize davet ediyorum” ifadelerini kullandı. Gerçekleştirilen ziyarette Hattat Sevim Bayazıt Şirikçi, Başkan Hayrettin Güngör’e teşekkür ederek hat tablosu hediye etti.