Dünya Güreş Şampiyonası Kahramanmaraş’ta

12 Şubat Kurtuluş Haftası etkinlikleri kapsamında 6 Şubat Pazar günü spor müsabakaları düzenlenecek. 40 ülkeden 300’ün üzerinde sporcunun mücadele edeceği Dünya Güreş Şampiyonası saat 10.00’da Merkez Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilecek.

Dünya Güreş Şampiyonası Kahramanmaraş’ta

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından milli mücadelenin 102. yıl dönümü kapsamında düzenlenen 12 Şubat Kurtuluş Haftası kutlama etkinlikleri aralıksız sürüyor. Halk gösterilerinden spor müsabakalarına, söyleşilerden tiyatroya kadar farklı alanlarda etkinlikler izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Etkinlik takvimi kapsamında Kahramanmaraş’ta bir dizi spor müsabakası düzenlenecek. 6 Şubat Pazar günü Batıpark Spor Salonu’nda Geleneksel Okçuluk Turnuvası gerçekleştirilecek. Sporseverlerin yakından takip edeceği turnuva saat 10.00’da başlayacak.

40 Ülkeden 300'ün üzerinde Sporcu Mücadele Edecek

Kurtuluş Haftası kutlama programları kapsamında gerçekleştirilecek diğer bir etkinlikte ise 40 ülkeden 300’ün üzerinde sporcunun katılacağı Dünya Güreş Şampiyonası düzenlenecek. Şampiyonaya katılacak sporcuların arasında Kırkpınar Başpehlivanları da yer alıyor. Başpehlivanların yanı sıra dünya çapında çok önemli güreşçiler de şampiyonada yer alacak. 6 Şubat Pazar günü saat 10.00’da Merkez Spor Kompleksi’nde düzenlenecek şampiyonaya tüm vatandaşlar davet edildi.

Dünya Çapında Organizasyon

Gerçekleştirilecek olan Dünya Güreş Şampiyonası’nın Kahramanmaraş’ın tanıtımına önemli katkıda bulunacağını vurgulayan Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Aba ve Şalvar Güreşi As Başkanı Şahin Hopur, “Kahramanmaraş’ta düzenlenecek olan Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası’na 40 ülkeden 300’ün üzerinde sporcu katılacak. Dünya çapında önemli sporcuların mücadele edeceği şampiyonanın Kahramanmaraş’a da ciddi katkılarının olacağını düşünüyorum. Düzenlenecek bu dev organizasyona ev sahipliği yapan başta Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Hayrettin Güngör olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Şampiyonlar Yetiştirdi

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası’nda mücadele edecek olan Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban, “Kahramanmaraş, spor alanında hem ulusal hem de uluslararası arenada ülkemizi temsil etmiş, şampiyonlar yetiştirmiş bir şehir. Güreşi çok seven ve geleneksel sporlarımıza sahip çıkan bir yer Kahramanmaraş. Geçtiğimiz yıl burada düzenlenen Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmiş ve şampiyon olmuştum. Bu yıl tekrardan Kahramanmaraş’tayız. 40’ın üzerinde ülkeden çok sayıda sporcunun katılacağı bir şampiyona düzenleniyor. Organizasyonda emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e ve tüm ekibine çok teşekkür ederim” dedi.