Edebiyatın Başkenti Kitap Fuarı’nda 250 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

7. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarı ile ilgili değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Yedincisini gerçekleştirdiğimiz fuarımız, 150 yayınevi ve 200 civarında yazar ve şairin katılımıyla bu yıl 250 bine yakın ziyaretçiyi ağırladı. Edebiyatın başkentinde inşallah her sene üzerine koyarak bu etkinliklere devam edeceğiz” dedi.

Edebiyatın Başkenti Kitap Fuarı’nda 250 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KAFUM’da düzenlenen 7’inci Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nın son gününde alanı ziyaret ederek değerlendirmelerde bulundu. Toplamda 10 gün boyunca ziyaretçilerin adeta akın ettiği fuarın büyük bir ilgiyle gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Güngör, “Fuarımızın son günü itibariyle şu ana kadar 150 yayınevi ve 200’ün üzerinde şair ve yazarımızla birbirinden güzel etkinlikler gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl pandeminin getirmiş olduğu kısıtlılıklar nedeniyle kitap fuarımızı ertelemek durumunda kalmıştık. Hamdolsun bu sürece rağmen öngördüğümüz 250 bin ziyaretçi hedefimize çok yaklaştık. Gelen ziyaretçilerimiz, sadece Kahramanmaraş’ımızdan değil; Türkiye'nin birçok yerinden katılım sağladılar. Ayrıca fuarımızda birbirinden kıymetli 200 civarında şair ve yazarımız söyleşi ve konferans gerçekleştirdi, kitaplarını imzaladı. Bu da bizi son derece mutlu etti” diye konuştu.

Bir Ayda İki Uluslararası Dev Organizasyon

Açıklamasının devamında bu yıl 2’incisi düzenlenen Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri’ne de atıfta bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Geçen sene şiir ve edebiyat haftamız ile ilgili ilk uluslararası etkinliğimiz yaptık. Bu sene onu daha da geliştirdik. Her yıl üzerine koyarak ilerleyeceğiz. Yaptığımız fuarlar ve etkinlikler ile şiir ve edebiyatın başkenti olma iddiamızı güçlendiriyoruz” diye konuştu. Düzenlenen iki uluslararası etkinliğin de aynı ay içinde gerçekleşmesiyle şiir ve edebiyatın başkenti Kahramanmaraş’ta adeta edebiyatın nabzı tutuldu.