Esnafa Destek Devam Ediyor

Minibüsçüler ve Özel Halk Otobüsçüleri Oda Başkanı Baltacı ve yönetimi ile bir araya gelen Başkan Güngör, “Pandemi süreci nedeniyle Özel Halk Otobüsü esnafımıza 2021 yılı için araç başına desteğimizi merkezde Ocak ayı için 3.000 TL ve devam eden aylarda 2.500 TL’ye, Afşin ve Elbistan ilçelerimizde ise 2.000 TL’ye çıkardık. Hayırlı olsun” dedi.

Esnafa Destek Devam Ediyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Minibüsçüler ve Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Mustafa Baltacı ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı. Pandemi sürecinin getirdiği kısıtlılıklara rağmen fedakarca çalışma yürüten esnafa teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Ben öncelikle oda başkanımızın nezdinde, tüm esnafımıza ve şoförlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Pandemi süreci çerçevesinde, toplu taşımayı hiç aksatmadan eksiksiz olarak yerine getirdiler” diye konuştu.

Araç Başına 2.500 TL

2020 yılı içerisinde verilen desteklerin 2021 yılında da artırıldığını belirten Başkan Güngör, “Esnafımıza 2020 yılı içerisindeki desteğimizi 2.000 TL’ye çıkarmıştık. Önümüzdeki yılın şartları dikkate alarak yapmış olduğumuz Aralık Ayı Meclis toplantımızda Ocak ayında desteğimizi araç başına 3.000 TL devam eden aylarda da 2.500 TL’ye çıkardık. Aynı zamanda Afşin ve Elbistan ilçelerimizdeki Özel Halk Otobüsü esnafımıza da 2021 yılı içerisinde desteğimizi araç başına 2.000 TL’ye çıkardık. Esnafımıza hayırlı olsun. Bu salgın sürecini hep birlikte aşacağız” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de Destek Açıklayan İlk Başkan

Odası Başkanı Mustafa Baltacı ise Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün pandemi sürecinde Özel Halk Otobüslerine desteğini açıklayan ilk belediye başkanı olduğuna dikkat çekerek, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza gerçekten teşekkür ediyoruz. Kendileri Türkiye’de ilk defa Özel Halk Otobüslerine desteklerini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Pandemi döneminde verilen destekler 2021 yılı için de devam edecek. Arzumuz pandeminin tamamen sona ermesi, yolcularımızın rahatlıkla ulaşımlarını sağlamasıdır” dedi.