EXPO 2023 Kahramanmaraş Danışma Kurulu Toplantısı

Vali Ömer Faruk Coşkun başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş ve KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu’nun katılımıyla EXPO 2023 Kahramanmaraş Danışma Kurulu toplantısı düzenlendi.

EXPO 2023 Kahramanmaraş Danışma Kurulu Toplantısı

Kahramanmaraş’ın tanıtımına, ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına önemli katkılar sunması beklenen EXPO 2023 çalışmalarında gelinen son durum ve koordinasyonu gerektiren konular değerlendirildi.

 

Vali Coşkun burada yaptığı konuşmada; “Koordinasyon kurulu üyelerimizle birlikte Danışma Kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. Onikişubat Belediyemiz şimdiye kadar yapılan çalışmalarla ilgili sunum ve bilgilendirme yaptı. Sonraki çalışmalar için istişarede bulunduk. Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek ise “Şehrimizi uluslararası ve ulusal düzeyde daha iyi noktalara taşımak adına Valiliğimiz koordinesinde Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Belediyelerimiz, Üniversitelerimiz ve Ticaret Sanayi Odamızla birlikte bir gayret içerisindeyiz. Amacımız İlimizi yaşanabilir şehirler arasında ön sıralara taşımak” dedi. 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise yaptığı konuşmada, “Şehirlerin marka değerinin yükseltilmesi, rekabet düzeyinin artırılması ve tanıtımının yapılması için bir şehirde yapılan uluslararası organizasyonların son derece önemli buluyoruz. EXPO 2023’te şehrimiz için en önemli uluslararası organizasyonlardan birisidir. Bu tarz etkinliklerin artırılması için hep birlikte gayret göstereceğiz” dedi.  

 

Vali Coşkun, Danışma Kurulu üyeleri ile birlikte rekreasyon alanına zeytin fidanı dikti.