İletişim Başkanlığı Dijital Tır’ı Kahramanmaraş’ta

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Tır’ını ziyaret eden Başkan Güngör, “Hemşehrilerimiz bu tırı ziyaret ederek hem kültürel, hem milli hem de tarihi değerlerimizi dijital ortamda görme imkânı bulacak” dedi.

İletişim Başkanlığı Dijital Tır’ı Kahramanmaraş’ta

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, programı kapsamında Kıbrıs Meydanı’na konumlanan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında dijital ve teknolojik deneyim ve uygulama alanlarıyla donatılmış Dijital Tır’da incelemelerde bulundu. Başkan Güngör programın devamında bölgede faaliyet gösteren esnafları ziyaret etti. Başkan Güngör, Dijital Tır’da gerçekleştirdiği incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Dijital Tır Kahramanmaraş’ımızda Kıbrıs meydanında konumlandı.  Hemşehrilerimiz bu tırı ziyaret ederek hem kültürel, hem milli hem de tarihi değerlerimizi dijital ortamda görme imkânı bulacak. Özellikle Türkiye’nin savunma alanında yaptığı milli üretimler hepimizin göğsünü kabartıyor. Örneğin tamamen yerli olarak ürettiğimiz İHA’ların ne kadar işe yaradığını hep birlikte görüyoruz. Burada hemşehrilerimiz ülkemizin bu kapasitesini, milli araçlarımızı nasıl ürettiğimizi ve bu araçların ne işe yaradığını dijital ortamda görerek bunları tanımış olacaklar. Bütün hemşehrilerimizin de bu tırı ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mutlaka Ziyaret Edilmeli

Dijital Tır’da incelemelerde bulunan Vali Ömer Faruk Coşkun, “Vatandaşlarımızın bazı şeyleri dijital ortamda görerek farklı deneyimler kazanabileceğini düşünüyorum. Burada bazı projeleri daha yakından görme imkânı bulabiliyoruz. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na vatandaşlarımıza böyle bir imkân sağladığı için teşekkür ediyorum. Tüm hemşehrilerimizin de burayı mutlaka ziyaret etmesini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.