İtfaiyeciler 7 Bin 587 Olaya Müdahale Etti

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından 2020 yılı içinde şehir genelinde 7 Bin 587 olaya müdahale edildiği açıklandı. Bu olaylar arasında yangın türleri, kurtarma olayları ve trafik kazaları bulunuyor.

İtfaiyeciler 7 Bin 587 Olaya Müdahale Etti

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından 2020 yılında müdahale edilen olayların rakamları açıklandı. Kahramanmaraş İtfaiyesi personeli tarafından şehir genelinde toplamda müdahale edilen 7 Bin 587 olayın 5 Bin 153’ü ev, iş yeri, orman ve araç gibi yangın türleri olarak kayda geçti. İtfaiye ekiplerinin yangınların yanı sıra bin 994 kurtarma olayı ve 440 trafik kazasında da aktif görev aldığı bildirildi.

Elazığ’da Depremzedelerin Yanındaydık

Kahramanmaraş İtfaiyesi yıl içinde müdahale edilen olayların yanı sıra Elazığ’da meydana gelen deprem üzerine Elazığ ve Malatya’da oluşturulan Geçici Barınma Merkezlerinde de görev aldı. İki araç ve sekiz personeliyle afet bölgesine giden Kahramanmaraş İtfaiyesi, depremzedelere destek oldu. Yıl içerisinde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan İtfaiye Dairesi Başkan Fatih Yoldaş, 7/24 görev başında olduklarını belirtti.

7/24 Hemşehrilerimizin Hizmetindeyiz

Yoldaş, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak 7/24 şehrimizin hizmetindeyiz. Teşkilatımıza gelen ihbarlar ile ilgili olarak çok kısa sürede olay yerine ulaşmak için canla başla çalışıyoruz. Bu yıl içerisinde doğal afetler de yaşadık. 2 ekibimiz Elazığ’da depremzede hemşehrilerimizin yanında yer aldı. Rabbim milletimizi afetlerden korusun. Biz şehrimiz için görevimizi eksiksiz yerine getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.