“Spor ve Sporcunun Yanındayız”

Spor Okulları açılış programına katılan Başkan Hayrettin Güngör, “Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman spor ve sporcunun yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Gençlerimizin yaz tatillerini daha eğlenceli ve verimli şekilde değerlendirmelerini sağlamak için Büyükşehir Belediyesi olarak Yaz Spor Okulları düzenliyoruz. 8 – 13 yaş aralığındaki gençlerimiz bu okullarda farklı branşlarda eğitim alarak kendilerini geliştirme imkânı buluyor. Şehrimiz ve hemşehrilerimiz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Spor ve Sporcunun Yanındayız”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, programı kapsamında şehre gelen AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal ile birlikte, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları’nın açılış programına katıldı. Osman Sayın Spor Salonu’nda gerçekleştirilen açılış programında Vali Ömer Faruk Coşkun, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, AK Parti il ve ilçe teşkilat mensupları, kurum müdürleri ve vatandaşlar yer aldı.

Farklı Branşta Eğitim Verilecek

Programın açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, “Eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle birlikte gençlerimiz ve çocuklarımızın eğlenceli ve kaliteli bir tatil dönemi geçirmeleri için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde il merkezinde ve ilçelerde bulunan tüm spor tesislerinde atletizm, atıcılık, badminton, basketbol, boks, cimnastik, eskrim, futbol, güreş, halter, hentbol, judo, karate, kano, kürek, masa tenisi, okçuluk, tekvando, tenis, voleybol, geleneksel okçuluk, yüzme ve wushu olmak üzere pek çok branşta açılacak olan yaz spor okullarımızda uzman antrenörlerimiz tarafından öğrencilerimize ücretsiz eğitim verilecek” dedi.

Kahramanmaraş’ımızın İsmini Tüm Dünyaya Duyuracağız

AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, açılış programında yaptığı konuşmada, “Öncelikle sporun hayatımızdaki yerinin ne kadar önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Ayrıca profesyonel olarak yapılan sporda alınan başarılar da hem sporcu için hem de ülkemiz için son derece değerli. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 20 yıldan beri bu ülkenin gençleri dünyadaki gençlerle rekabet edebilsin, kendilerini geliştirebilsinler diye mücadele ediyor. İnşallah gençlerimize spor yapmaları için çok daha geniş imkânlar sunacağız. Büyükşehir Belediyemiz tarafından şehrimize yeni spor kompleksleri kazandırılacak. Zihni, kalbi ve ruhu; tarihimize, kültürümüze ve coğrafyamıza ait sporcular yetiştirmek için mücadele veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Bu ruhu ve aidiyeti gençlerimizde görebiliyorum. Hemşehrimiz Sevilay Öztürk, kazandığı başarılarla şehrimizin adını tüm dünyaya duyurdu. İnşallah şehrimizden Sevilay kızımız gibi daha birçok sporcu yetişecek. İnşallah Kahramanmaraş’ımızın ismini tüm dünyaya duyuracağız” ifadelerini kullandı.

Şehrimize Yeni Spor Tesisleri Kazandırıyoruz

Program sonrası açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman spor ve sporcunun yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Özellikle gençlerimiz olmak üzere hemşehrilerimizi spora yönlendirmek için pek çok proje gerçekleştirdik. Gençlerimizin yaz tatillerini daha eğlenceli ve verimli şekilde değerlendirmelerini sağlamak için Büyükşehir Belediyesi olarak Yaz Spor Okulları düzenliyoruz. 8 – 13 yaş aralığındaki gençlerimiz bu okullarda farklı branşlarda eğitim alarak kendilerini geliştirme imkânı buluyor.  Şehrimize yeni spor tesisleri kazandırmaya da devam ediyoruz. Hanefi Mahçiçek Stadyumu’nun bulunduğu alanı bir spor kompleksine dönüştüreceğiz. İçerisinde stadyum, tam olimpik yüzme havuzu, antrenman sahaları, kulüp binası, bisiklet ve yürüyüş yolları, spor alanları gibi yüksek donatılarıyla çok önemli bir merkez olacak. Şehrimiz ve hemşehrilerimiz için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.