Turizmle Kalkınacak, Projelerle Büyüyeceğiz

Ali Kayası Cam Seyir Terası ve yolu, Yeşilgöz Mesire Alanı, Kılavuzlu Millet Bahçesi, Önsen Köprüsü ve 5 kilometrelik Bağlantı Yolu, Kurtlar Toplu Konutları projelerini yerinde inceleyen Başkan Güngör; “Bu sene içinde Kahramanmaraş’ımıza 700 Milyon TL yatırım yapıyoruz. Turizm yatırımlarının yanı sıra ulaşım yatırımlarımızla şehrimizi bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Turizmle kalkınacak, projelerle büyüyeceğiz” dedi.

Turizmle Kalkınacak, Projelerle Büyüyeceğiz

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehir genelinde devam eden projeleri yerinde inceledi. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Köfte ve Gazeteciler Ali Eskalen ile Serdar Erdoğan Yılmaz’ın da hazır bulunduğu ziyaretlerde, yatırımlara ilişkin bilgi aktarıldı. Ali Kayası Cam Seyir Terası ve yol proje alanında başlayan program, ardından yolu ve mesire alanıyla baştan aşağı yenilenen Yeşilgöz ile devam etti. İncelemelerde bir sonraki durak ise inşası süren Kılavuzlu Millet Bahçesi oldu. Daha sonra Önsen Köprüsü ve Bağlantı Yolu şantiye sahasına hareket eden heyet ziyaretlerini Tekke Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Kurtlar’da inşası süren konutların incelenmesiyle tamamladı.

Kahramanmaraş Turizmin de Başkenti Olacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör incelemeler sonrası turizm yatırımlarına dikkat çekerek: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açtığımız Edebiyat Yolu’muz, şehrimizin merkezine kadar onlarca mirasımızı birbirine bağlıyor. Ali Kayası, Yeşilgöz, Fırnız, Başkonuş, Yavşan, Ilıca bunların müthiş bir turizm potansiyeli var. Biz buraları öncelikle ulaşılabilir hale getiriyoruz. Ardından doğasıyla, suyuyla ve havasıyla muhafaza ederek yeniliyoruz. Ali Kayası’nda bir Cam Seyir Terası projesi gerçekleştiriyoruz. Menzelet manzaralı bu müthiş coğrafya, diğer cam teraslar arasından sıyrılıp bir marka haline gelecek inşallah” diye konuştu.

Yeşilgöz Beğeni Kazandı

Yeşilgöz Mesire Alanı’nda ilk etap çalışmalarının tamamlandığını belirten Başkan Hayrettin Güngör, “Yeşilgöz, şehrimizin önemli bir değeri. Alan işletmecisiyle görüştük ve süreçlerin ardından bölgenin işletim hakkını aldık. İlk etap kapsamında tamamen bölgenin doğal güzelliğini koruyarak hareket ettik. Çevre düzenlemesi, yürüyüş yolları, dinlenme ve çocuk oyun alanları oluşturduk. Tamamen doğal malzemeler kullandık. Ziyaret açtığımız günden itibaren çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Ziyaretçilerimiz gerçekleştirilen çalışmaları beğendi. 2. Etap için de hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah bölgeye bir restoran ve kafeterya inşa edeceğiz. Yenilenen Yeşilgöz Mesire Alanı’na tüm hemşehrilerimi, misafirlerimizi davet ediyorum” dedi.

Millet Bahçesi Tamamlanıyor

Kılavuzlu Millet Bahçesi’nin yılsonuna kadar tamamlanacağını da belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Kahramanmaraş’ımızın en büyük Millet Bahçesi’ni inşa ediyoruz. 300 dönüm alan üzerinde çalışmalar hızla ilerliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza destekleri için teşekkür ediyorum. 70 Milyon TL’lik yatırım TOKİ tarafından hızla ilerliyor. Millet Bahçemizdeki tesislerin kaba inşaatları tamamlandı, altyapı çalışmaları sürüyor. İnşallah Eylül ayında da peyzaja başlanacak. Bu yıl bitmeden de şehrimizin en büyük Millet Bahçesi’ni hizmete almış olacağız” diye konuştu.

Önsen Köprüsü ve 5 Kilometrelik Bağlantı Yolu

Şehrin yeni yerleşim alanına ulaşımı yarı yarıya düşürecek yatırım Önsen Köprüsü ve Bağlantı Yolu projesinin de hızla ilerlediğine vurgu yapan Başkan Güngör, “Bölgede 210 metrelik bir köprü ve bir o kadar da önem taşıyan 5 kilometrelik duble yol inşa ediyoruz. Yolda kayalarla oluşturulan dolgu çalışmaları sürüyor. 210 metrelik köprümüzde de taşıyıcı ayaklar için hazırlanan platformlar yükselmeye başladı.  Hedefimiz yılsonunda köprüyü tamamlamak. 75 Milyonluk yatırımlar hayata geçirdiğimiz projemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kentsel Dönüşüm Konutları Tamamlanıyor

Açıklamasının devamında Tekke Kentsel Dönüşümü kapsamında Kurtlar ve Saçaklızade’de süren konut inşaatlarına da değinen Başkan Hayrettin Güngör,  “Kurtlar’da TOKİ’miz tarafından inşa edilen 450 konut yükselmeye başladı. Bunların kaba inşaatları tamamlandı. İnşallah yeni yılın ilk yarısında hemşehrilerimize teslim edilmeye başlanacak. Saçaklızade, belediyemiz tarafından tamamlanan 100 konutu hak sahiplerine teslim etmeye başladık. Yine aynı bölgede TOKİ’nin başlattığı 200 konutluk proje de hızla yükseliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla görüşmeler sürüyor. Bu yıl içerisinde de Yusuflar Mahallemizde yerinde dönüşümü de başlatmak istiyoruz” diye konuştu.

Şehir İçin Çok Önemli Yatırımlar

Ziyaret programı sonrası görüşlerini belirten Araştırmacı - Gazeteci Serdar Erdoğan Yılmaz, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör ile Artı Eksi programının özel oturumunu düzenlemiştik. Başkanımız bu projeleri orada da anlatmıştı. Saha ziyaretimizi de yapmış olduk. Ali Kayası başta olmak üzere çevre muhitte Tekir, Fırnız, Ilıca, Yeşilgöz turistik neresi varsa orada Büyükşehir’in bir projesi var. Bunların hepsini bir araya getirince Kahramanmaraş’ın turizminde büyük bir patlama olacağını düşünüyorum. Bu bir kalkınma hamlesidir” dedi. Dünya Gazetesi Bölge Temsilcisi Ali Eskalen ise, “Büyükşehir Belediyesi’nin çalışma alanlarında incelemelerde bulunduk. Şehir için çok önemli ve büyük yatırımlar. Bu projelerin kıymeti tamamlandığında net bir şekilde anlaşılacaktır” ifadelerini kullandı.