Üniversitemizde Geleceğe Nefes Fidan Dikim Etkinliği Düzenlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Orman Fakültesi Dekanlığı ve Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü, KSÜ Genç Fikir Öğrenci Topluluğu ve Genç Ormancılar Öğrenci Topluluğu işbirliğiyle ‘Geleceğe Nefes’ fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Üniversitemizde Geleceğe Nefes Fidan Dikim Etkinliği Düzenlendi

KSÜ Avşar Yerleşkesi Ziraat Fakültesi Piknik Alanında gerçekleştirilen etkinliğe üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, KSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Zekeriya Pak ve Prof. Dr. Kadir Saltalı, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Serin, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, Orman Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şube Başkanı Doç. Dr. Kadir Karakuş, üniversite protokolü, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, KSÜ olarak şehirdeki bütün kurum ve kuruluşlarla etkili ve verimli işbirlikleri yürüttüklerini belirtirken, ‘Geleceğe Nefes’ fidan dikim etkinliğinin de bu işlevsel işbirliğinin güzel örneklerinden biri olduğunu ifade etti.

İnancımızda ve kültürümüzde ağacın ve fidan dikmenin önemine dikkat çeken Rektör Can, “Üniversite olarak ağaçlandırma ile ilgili faaliyetlere her yönüyle destek oluyoruz. Fidan dikmeye elverişli her dönemi değerlendirerek yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz etkinlikler kapsamında fidanları toprakla buluşturuyoruz. Personel ve öğrencilerimizi bu yönde teşvik ederek, şehrimizin ve ülkemizin ağaçlandırılması çalışmalarına KSÜ ailesi olarak destek oluyoruz.” diye konuştu.

‘Geleceğe Nefes’ fidan dikim etkinliğinin gerçekleştirilmesini mümkün kılan işbirliği ve birliktelik ruhunun önemini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, etkinliğin fikir aşamasından gerçekleştirilmesine kadar her aşamasına emek veren kurum, kuruluş, öğrenci topluluklarına ve katılım sağlayarak fidanları toprakla buluşturan herkese teşekkürlerini sundu.

Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Serin de bir konuşma gerçekleştirerek Orman Fakültesi olarak ağaçlandırma konusunda yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç ise 2021 yılında Kahramanmaraş’ta 5 milyon 400 bin fidanın toprakla buluşturulmasının hedeflendiğini, ülke genelinde ise 252 milyon fidan dikileceğini söyledi.

Orman Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şube Başkanı Doç. Dr. Kadir Karakuş ise konuşmasında ağaçlandırma çalışmalarının önemine dikkat çekerek, etkinliğe katılım ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından dikim alanına geçilirken, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ve katılımcılar fidanları toprakla buluşturdu.