Alexa Site Sorgulama Nedir?

Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir şirket olarak Alexa, dünya genelinde web site trafiklerinin bilgisini işleyen bir sistem çalışması düzenlemektedir.

Alexa Site Sorgulama Nedir?
Alexa Site Sorgulama Nedir?

Alexa Site Sorgulama Nedir?

Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir şirket olarak Alexa, dünya genelinde web site trafiklerinin bilgisini işleyen bir sistem çalışması düzenlemektedir. Türkiye'de de popüler bir kullanım sergileyen bu sistem her web sayfasında olduğu gibi Maraş Haber Merkezi tarafından da kullanılmaktadır. Bu kapsamda sizde bu sistemi kullanarak istediğiniz web sayfaları için alexa site sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

Alexa site sorgulama işlemi ücretsiz bir şekilde kullanılabilecek bir araç olarak, web sayfasının Alexa üzerindeki trafiği ile birlikte hangi sırada olduğunu kolaylıkla görebilirsiniz. Sistemin kullanımı için bir kayıt süreci ya da ödeme gibi bir işlem gerekliliği bulunmamaktadır. Bu sayede ücretsiz bir şekilde yapılan sorgulama ile alexa ranking ölçümü sayesinde birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.

Yapılan sorgulama aslında bir web sayfasının alexa ranking sonuçlarını gösterirken, bu sorgulama sonucunda;

  • Trafik sıralaması,
  • Ülke içerisindeki trafik sıralaması,
  • Takipçilerin hangi bölgeden geldiği,
  • Hangi backlinklerden geri dönüş alındığı
  • Google ya da diğer arama motorlarında yapılan sonuçlara bağlı olarak ne kadar ziyaret gerçekleştirildiği gibi bilgileri bu sorgulama ile elde edebilirsiniz.

Alexa Türkiye Sorgulama Aracı Nasıl Kullanılır?

Türkiye'de de Türkçe dili ile kullanabileceğiniz Alexa, çok basit bir kullanım ile her web sayfası için büyük bir fayda sağlamaktadır. Sayılan tüm bu verileri ve ranking bilgilerini elde edebilmek için alexa Türkiye kullanımında sıra sorgulaması yapabilmek açısından sadece uygulama içerisindeki alan adı kutucuğuna istediğiniz bir web sayfasının adresini girmeniz yeterli olacaktır. 

Alexa Türkiye kullanımı ile birlikte örnek olarak karşınıza çıkan adres satırı içerisinde marashabermerkezi.com adresini girdiğinizde, sitemizin anahtar kelimeler bazında arama trafiğini, anahtar kelime kullanımı ile uyum ölçüsünü, alexa ranking bilgilerini ve bölgesindeki uyumunu rahatlıkla görebilirsiniz. Aynı işlemi elbette ki kendi sayfanız için de kolaylıkla yaparak, trafik ve erişim sıralamanızı rahatlıkla görebilirsiniz.

Alexa, dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Amazon şirketi bünyesinde yer alan bir kuruluş olarak bu kuruluş özellikle Google Alexa istatistikleri sayesinde web sayfaları için önemli bilgiler sağlamaktadır. Alexa üzerinde bilhassa Google bağlamında yapılan aramalar, Google arama motoru üzerindeki sıralama ve trafik rakamları ile her site için önemli bilgiler sunmaktadır.