GÖKSUN BELEDİYESİ, MOBİL ARAÇLARLA EBA’YI ÖĞRENCİLERİN AYAĞINA GÖTÜRÜYOR

Göksun Belediyesi olarak, eğitimin uzaktan yapıldığı Koranavirüs (COVID-19) salgını sürecinde evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan Göksun’lu öğrencilerin Eğitim Bilişim Ağı (EBA)’ya erişimini sağlamak için EBA Destek Noktası kurma çalışmalarına devam ediyoruz. Proje ile EBA öğrencilerin ayağına gidiyor.

GÖKSUN BELEDİYESİ, MOBİL ARAÇLARLA EBA’YI ÖĞRENCİLERİN AYAĞINA GÖTÜRÜYOR

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürüttüğü proje kapsamında geçtiğimiz ay Yavuz Selim Ortaokulunda iki adet bilişim sınıfı kuran Göksun Belediyesi, bilişim sitemi altyapısı olmayan kırsal mahallelerde ki öğrencilerin EBA’ya erişimini sağlamak için internet bağlantılı tabletlerle donatılan iki adet Mobil EBA Destek Aracını öğrencilerin hizmetine sundu.

Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın, ilk olarak Temurağa Mahallesindeki öğrencileri canlı derslerle buluşturan Mobil EBA Destek Araçlarını ziyaret ederek öğrencilerle yakından ilgilendi.

Pandemi sürecinde eğitimin aksamaması için bütün imkânları seferber ettiklerini söyleyen Başkan Aydın, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Eğitim öğretimin uzaktan yapıldığı bu dönemde öğrencilerin eğitim öğretimlerine devam edebilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen projelere yerel yönetim olarak katkı sunmaya gayret ediyoruz. Bu süreçte evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan Göksun’lu öğrencilerin EBA’ya erişimini sağlamak için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliği ile EBA Destek Noktası kurma çalışmalarına devam ediyoruz. Geçtiğimiz ay ilçe merkezimizdeki bir okulumuzda iki adet bilişim sınıfı kurarak öğrencilerimizin hizmetine sunmuştuk. Bugünde internet bağlantılı tabletlerle donatılan iki adet Mobil EBA Destek Aracını öğrencilerin hizmetine sunduk. Ders saatlerine göre yapılan planlamalarla kesintisiz eğitimi sağlamaya gayret edeceğiz.”

EBA Destek Noktası kurma çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Aydın, önümüzdeki günlerde iki okulda daha bilişim sınıfı kuracakları bilgisini verdi.

Bu süreçte Göksun Belediyesinden önemli destek aldıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Akpınar’da yaptığı açıklamada, “Şuanda uzaktan eğitim sürecinden dolayı öğrencilerimize imkânlarımızı sunmaya çalışıyoruz. Öncelikle interneti olan okullarımızda EBA destek noktaları oluşturduk. Bunla beraber, Milli Eğitim Bakanlığımız belli bir plan doğrultusunda tablet dağıtıyor. Aynı zamanda bizler alternatifi çeşitlendirmeye çalışıyoruz. Hiç interneti olmayan yerlere, köylerimize de belediyemizle beraber işbirliği çerçevesinde mobil EBA araçları oluşturduk ve bu mobil EBA araçları ile EBA’yı öğrencilerimizin ayağına götürdük.” şeklinde konuştu.

Mobil araçlarda canlı derslere katılan öğrenciler de sunulan imkânlar sayesinde derslerinden geri kalmadıklarını söyleyerek Başkan Aydın ve emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini dile getirdiler.