İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın Münir Karaloğlu’nun İlimiz Ziyaret Etti

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın Münir Karaloğlu, Valimiz Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve koordinasyon kurulu üyelerinin katılımıyla AFAD Koordinasyon Merkezinde düzenlenen toplantıda, ilimizde deprem sonrası yürütülen çalışmalara ve iyileştirilmesi gereken alanlara ilişkin konuları değerlendirdi.

İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın Münir Karaloğlu’nun İlimiz Ziyaret Etti

Toplantı öncesi bir açıklamada bulunan Bakan Yardımcısı Sayın Karaloğlu, "Bugün geldiğimiz noktayı anlamak istiyoruz. Bundan sonraki süreci de nasıl hızlandıracağız onu hep birlikte çalışacağız. Yaşanan depremde Kahramanmaraş’ta ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tedavisi devam edenlere şifalar diliyorum. 'Asrın felaketi' deniliyor, aslında asrıda geçen belki insanlık tarihinin yazıldığı günden bu tarafa bildiğimiz bütün afetlerden daha büyük bir afeti yaşadık." dedi.

 

Sayın Karaloğlu, konuşmasının devamında: "Çok büyük bir afet yaşandı, ama milletimiz ve devletimiz Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde kenetlendik bugüne kadar geldik. Burada çok büyük fedakarlıklar var. Kriz ortaya çıktıktan sonra bizim kadar krizi hızlı çözen bu kadar kenetlenen dünyada başka bir millet yok. Buda bizim milletimizin en büyük özelliğidir onunla da gurur duyuyoruz." diye konuştu.

 

Karaloğlu, toplantının ardından Koç Konteyner Kenti ile Sakarya Konteyner Kentini ziyaret ederek depremzede vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

 

Trabzon Caddesinde kurulan Samsun Çarşısına da ziyarette bulunan Bakan Yardımcımız Sayın Karaloğlu, esnaflarımızla hasbihal ederek, esnaflarımızın sorunlarını ve taleplerini dinledi.

 

Büyükşehir Belediyesine de ziyarette bulunarak Başkan Hayrettin Güngör ile bir süre görüşen Sayın Karaloğlu, yaptığı temas ve incelemelerin ardından ilimizden ayrıldı.