KSÜ Tasarım ve 3D Modelleme Merkezinde Kahramanmaraşlı Kuyumculara Tasarım Eğitimi Veriliyor

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin (KSÜ), Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), Kahramanmaraş Kuyumcular Odası ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ile birlikte ortağı olduğu “Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi” projesi teknik destek programı kapsamında kuyumculuk sektöründe çalışan meslek elemanlarına 3D modelleme eğitimi verildi.

KSÜ Tasarım ve 3D Modelleme Merkezinde Kahramanmaraşlı Kuyumculara Tasarım Eğitimi Veriliyor

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanıyla yürütülen Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi Projesi kapsamında, KOBİ’lerin tasarım kapasitelerini geliştirmek amacıyla KSÜ Karacasu Yerleşkesinde bulunan Kahramanmaraş Tasarım ve 3D Modelleme Merkezinde, 5 günlük 3D modelleme eğitimi düzenlendi.

3D modelleme eğitmeni, Kıdemli Uzman Nicolas Carnelli tarafından verilen eğitim, 22 KOBİ temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirildi. Tasarım sürecinin ve farklı çizim tekniklerinin uygulamalı olarak anlatıldığı eğitim sonucunda, mücevher tasarımı kapasitelerini geliştiren katılımcılar, aynı zamanda özgün ve modern tasarımlar ortaya koydular.

5 gün süren eğitim sonunda katılımcılar sertifikalarını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ve Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz’ün elinden aldılar.

Ödül töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Niyazi Can projenin Kahramanmaraş için önemine vurgu yaparak, “4 milyon Euro bütçeli Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi projesi altın ve mücevher işlemede önemli bir potansiyele sahip olan Kahramanmaraş kuyumculuk sektörüne önemli bir ivme kazandıracaktır. Projenin teknik destek programının en önemli aşamalarından biride üniversitemiz bünyesinde bulunan Kahramanmaraş Tasarım ve 3D Modelleme Merkezinde verilen modelleme eğitimleri. Sektörde faaliyet gösteren meslek elemanları alanında uzman tasarımcılardan aldıkları eğitimlerle, tasarım ve modelleme alanındaki kapasitelerini artırıyorlar.” diye konuştu.

Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi projesinin Kahramanmaraş kuyumculuk sektörünün dünyada tanınmasına önemli katkılar sağladığını belirten Rektör Can, “ Bu proje, Kahramanmaraş̧ kuyumculuk ve mücevher sektörünün ulusal ve uluslararası pazarda hak ettiği yeri bulmasına olanak sağlayacak ve rekabet gücünü artıracak pek çok bileşeni barındırıyor. Bu proje ile Kahramanmaraşlı ustaların birbirinden güzel tasarımları dünyaya açılacak, bilinçli bir şekilde markalaşarak altın ve mücevher alnında dünyada söz sahibi olacağız.” diye konuştu.

Eğitim sürecinde deneyimlerini paylaşan Kıdemli Uzman Nicolas Carnelli’ye teşekkür eden Rektör Can, eğitim sürecini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan katılımcıları tebrik etti.